Jeugdfonds Sport & Cultuur

Het motto van het Jeugdfonds Sport & Cultuur is ‘iedereen moet kunnen sporten’. Maar lang niet alle kinderen hebben gelijke kansen. Dat kan aan van alles liggen, maar nooit aan de kinderen zelf. Als het over sporten gaat, geeft het Jeugdfonds Sport & Cultuur juist die kinderen een extra kans.

Aanvragen

Een aanvraag bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur BEL kan op www.allekinderendoenmee.nl worden gedaan door een intermediair. De intermediair is iemand die op professionele basis met het kind werkt, zoals een leerkracht, hulpverlener, jongerenwerker of begeleider. Ouders en sportverenigingen kunnen zelf geen aanvraag indienen.

Voor wie is het Jeugdfonds Sport & Cultuur?

Lokaal aanspreekpunt

In Blaricum, Eemnes en Laren kunnen ouders terecht bij BEL Sportief en Gezond, het lokale aanspreekpunt voor informatie over het Jeugdfonds Sport & Cultuur, of over de intermediairs in de gemeente. BEL Sportief en Gezond is te bereiken via nickn@sportiefengezondbel.nl en wouter@sportiefengezondbel.nl.

Wat doet het Jeugdfonds Sport & Cultuur?

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur biedt kinderen uit financieel weinig draagkrachtige gezinnen de mogelijkheid om te sporten bij een sportvereniging. Het fonds vergoedt de contributie en eventuele sportattributen tot een gezamenlijk bedrag van maximaal €225,- euro per kind. Om het Jeugdfonds Sport & Cultuur goed in de praktijk tot uitvoer te brengen, zijn er enkele spelregels van toepassing, te vinden op de website van het Jeugdfonds.

Lokaal aanspreekpunt Gemeente Blaricum, Eemnes en Laren: BEL Sportief en Gezond
Naam: Nick Scholten
E-mail: nickn@sportiefengezondbel.nl en wouter@sportiefengezondbel.nl

Hulp nodig, maar nog niet de informatie kunnen vinden die je zoekt? Bekijk de volgende websites voor meer informatie.

Stichting Leergeld
Regeling Meedoen
Stichting Jarige Job
Nationaal Fonds Kinderhulp

Meer informatie?

Neem gerust contact op voor meer informatie. We informeren u graag over de mogelijkheden.

Neem direct contact op