De maatregelen tegen de verspreiding van het corona virus zijn op dinsdag 21 april verlengd. Dat betekent tot en met 19 mei 2020: blijf zoveel mogelijk thuis, werk zoveel mogelijk thuis en ga alleen de deur uit voor een boodschap of voor een frisse neus en doe dat zoveel mogelijk alleen. Het verbod op evenementen met een vergunnings- en meldplicht geldt tot dinsdag 1 september. Een aantal maatregelen is versoepeld, met name om kinderen de ruimte te geven om te sporten.

De versoepelde maatregelen gaan in per 29 april. Dat betekent dat er tot en met 28 april nog geen sportmogelijkheden voor jongeren wordt toegestaan. De BOA’s houden hier toezicht op en zullen, indien nodig, handhavend optreden.De gemeente treft op dit moment voorbereidingen om deze versoepelde maatregelen goed vorm te geven. Dat doet de gemeente samen met ons buurtsportcoaches en de bestuurders van sportvoorzieningen. 

Dinsdag 28 april komt hier meer duidelijkheid over. Op onze website van wordt aangegeven welke activiteiten vanaf 29 april georganiseerd worden en hoe kinderen zich hier voor kunnen aanmelden.

Later meer.

Terug naar nieuwsoverzicht