Eemnesser basisscholieren en wethouder Sven Lankreijer waren 25 maart 2019 onderdeel van een spectaculaire kick-off van ‘Op Voeten En Fietsen’, een actieweek van Veilig Verkeer Nederland (VVN).

In deze actieweek besteden deelnemende scholen aandacht aan de vervoerswijze van hun leerlingen. Christelijke Basisschool De 7-Sprong, OBS de Zuidwend en de Mariaschool doen mee, op initiatief van de beweegcoaches van Sportief & Gezond BEL. Elke dag van de actieweek worden hun groepen 7 en 8 leerlingen gestimuleerd lopend of fietsend naar school te gaan.

De kick-off was op het parkeerterrein van SV Eemnes. Daar vertelde wethouder Sven Lankreijer over het belang van veilige verkeerssituaties voor kinderen. Daarna liet een coureur van VVN met een remwegdemonstratie zien welk effect snelheid op de remweg van auto’s heeft. Hij plaatste pylonen waar de leerlingen dachten dat de auto zou stilstaan na remmen met 30 km/uur en 50 km/uur. Vervolgens maakte de auto de noodstop en werd zichtbaar of iedereen de juiste remwegafstand had ingeschat.

Terug naar nieuwsoverzicht