Burgemeester Roland van Benthem gaf in het kader van Sportief en Gezond Eemnes donderdag 28 februari 2019 samen met Bart Nouwens, voorzitter SV Eemnes, letterlijk de aftrap van het project Walking Football in Eemnes.

Dat voetbal niet snel hoeft te gaan om leuk en gezond te zijn, bewijst Walking Football. Walking Football is voetballen vanuit het principe dat er niet gerend mag worden, dit om blessures te helpen voorkomen. Het wordt daarom in wandeltempo op een klein veld gespeeld. Deze nieuwe voetbalvorm is speciaal voor mannen en vrouwen van boven de 50 jaar die wel zin hebben in wat activiteit en gezelligheid. En het kan nu bij SV Eemnes!

Iedere donderdag van 10.30 tot 11.30 uur

Walking Football hanteert dezelfde regels als het reguliere voetbal, met een aantal uitzonderingen. Zo speel je op een klein veld, in teams van zes tegen zes en zonder keeper. Beweegcoach Jur Maatman geeft bij SV Eemnes elke donderdag van 10.30 tot 11.30 uur een training. Locatie: Noordersingel 6 in Eemnes. Aanmelden kan via info@sveemnes.nl of via de website www.sveemnes.nl

Terug naar nieuwsoverzicht