De landelijke Koningsspelen 2020 zijn dit jaar vanwege Corona niet door kunnen gaan. Heel jammer natuurlijk. In plaats daarvan was er een online alternatief bedacht waar veel kinderen uit Blaricum, Eemnes en Laren aan hebben deelgenomen. Dit initiatief is uitgewerkt in samenwerking met drie andere gemeenten waar buurtsportcoaches van Sportimpuls werkend zijn. (Zeist, Utrechtse Heuvelrug en Nijkerk)

Kinderen konden via YouTube thuis meedoen aan het activiteitenprogramma. De kinderen moesten door het uitvoeren van opdrachten letters bij elkaar verzamelen, waar uiteindelijk het codewoord ‘Koningsspelen’ gemaakt moest worden.

Het ging daarbij om opdrachten die eenvoudig vanuit huis gedaan konden worden zoals; basketballen met sokken, een mummy rollen van wc-papier, hoogste toren bouwen, balanceren met een ei en lepel en een dominobaan maken van boeken.

Wij willen iedereen bedanken voor het enthousiasme en de vele positieve reacties op deze digitale versie van de Koningsspelen!

Vele inzendingen zijn bij ons binnen gekomen. Daar hebben wij vier winnaars van uit gekozen.

WINNAARS:

-Tessa en Maud, Hobbitstee groep 7

-Tijn, 7-Sprong groep 6

-Phileine, Gooische school groep 4

-Julius, Zuidwend groep 6

Gefelicteerd! Jullie ontvangen voor de gehele klas een geheel verzorgde Bootcamp workshop en een leuke verrassing die wij persoonlijk komen overhandigen als dit weer mogelijk is. 

Terug naar nieuwsoverzicht